Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobytí Štátule a jak to vše proběhlo...druhý díl

11. 8. 2009

Po tomto slavnostním okamžiku,kdy jsme všichni zdolali Štátuli,morální podpoře i fyzickém odpočinku,některá kola změnili jezdce a Radek už mohl dál opět pokračovat kolmo...Frčeli jsme polními cestami dolů,kousek po silnici a opět polní cestou,víceméně stále po rovině nebo z kopečka.Zastavili jsme se až ve Skalce,prohlídnout si stálou výstavu bonsají,na malém dvorku rodinného domku kde byla spousta stromků,keřů a květin,,které lze tvarovat do neuvěřitelných miniaturních tvarů.

A pak se přiblížil pro mnohé.,jeden z nejkrásnějších cílů,Lázně Skalka.Tak nějak,spíš očekávaně to zamíchalo s programem,jelikož jsme všichni svorně,,místo ochutnávky pramenů,zasedli v hospůdce a ochutnali točenou chmelovou polévku a kulinářské výkony kuchaře...Po chutném obědě byla vyhlášena hodinová přestávka na procházku kolonádou...Nutno dodat ,že lázeňský park je nádherně upraven,vše v novotě,krásně vysečené....

Po druhé hodině jsme vyrazili k domovům.Cestu k poslednímu cíli výpravy ,už jsme pojali všichni spíš jako turistickou procházku s koly,protože nás čekal pěkný kopec.To už mi nikdo,ale opravdu nikdo,nevěřil že je to stoupání poslední... Po vstupu do příjemného chládku lesa,se před námi otevřela překrásná přírodní scenérie,v podobě skály a dvou přírodních jezírek,s posezenimi ve stínu,posečenou trávou,lekníny.Prostě bylo až k neuvěření ,jaký krásný kout přírody se nachází kousek od našeho bydliště..Někteří využili teplé vody v jezírku ke koupání a namočení nohou.A nastala jěště jedna změna.Ve Skalce i Buff píchl kolo.Takže po Martě i Petra byla tak galantní,přenechala své kolo k dispozici,a obětovali se a dál jeli v krytém voze s Petrem.

A pak už jsem vůbec nelpěl na původním směru trasy,kterou jsme při průzkumu absolvovali s Petrem,A to dolů do Pivína a opět nahoru ke Gandii.Navrhl jsem přimou cestu k silnici Prostějov -Němčice a můj návrh ,tak jak byl podán výprava přijala...a vichni ji beze zbytku využili...

Potom už se jelo spíše individuálně k našim končinám.Peleton se pomalu trhal a natahoval,u Víceměřské lípy jsme odbočili na polní cestu k Poličkám a pak jsme svištěli ,až k cíli v Bloudníku,až se za námi prášilo. Ve tři čtvrtě na čtyři jsme se všichni v pořádku vrátili do své domoviny.Naštěstí už za chvíli otvírali bufet,takže jsme se občerstvili a poté se pomalu rozjížděli ke svým domovům.

Shrnutí:.myslím si že tato akce se opravdu vydařila.Udělali jsme něco pro své zdraví,poznali krásy a zajímavosti ve svém okolí,pobavili se a hlavně-přijemně strávili neděli.Už pomalu vymýšlím další akci,věřím že se nás ,kteří máme rádi zábavu a recesi sejde daleko víc.

                     Dokončení v posledním díle.....

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář