Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapékané pacibrče s klobásou

13. 9. 2014

Opět tu pro Vás mám jeden vlastní recept, který je variací na zapékané brambory. Nic převratného, ale za vyzkoušení určitě stojí.

Potřebujeme:

8-10 středních brambor

3 papriky (barevné jsou hezčí)

2 střední cibule

2 klobásy nebo kabanos

1 paličku česneku

nať libečku

5 vajec

sůl,pepř, drcený kmín,sladkou papriku, chilli,

2 PL oleje

Syrové oloupané brambory nakrájíme na kousky, papriky na proužky, cibule na čtvrtměsíčky, klobásy na kostky, vše nasypeme do mísy osolíme, opepříme , řádně okmínujeme, trochu mleté papriky, trošku chilli, najemno nakrájenou nať libečku, přidáme olej a vše rukou v míse řádně promícháme a pak nasypeme do brutvánku,  kde máme asi půldeci vody , naplníme do výšky asi 3cm a dáme nepřikryté dusit do trouby, na 200°, asi půl hodiny. Pak vytáhneme promícháme a dáme na další čtvrť hoďky do trouby a pak opět vytáhneme. Brambory by měly být poloměkké, pokud jsou,  posypeme najemno nakrájenými stroužky česneku, promíchame a stejnoměrně zalijeme, lehce osolenými rozkvedlanými vejci. Dáme do trouby a zapékáme 15-20 minut, až povrch začne zlátnout.

A teď už zbyvá jen ochutnat ...

Jo a proč zrovna pacibrče?

PAprikaCIbuleBRamboryČEsnek ... 

         Přeju Vám dobrou chuť.

                                               Váš BURDA

 

Náhledy fotografií ze složky Zapékané pacibrče s klobásou

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pacibrče

tomulka,14. 9. 2014 13:06

Slušivý recept......určitě vyzkouším.

Ještě něco

burda,14. 9. 2014 10:12

Pokud jsem psal že první den je to dobré, tak druhý den je to výtečné!