Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomazánka z červeného zelí

26. 2. 2015

Pomazánka z červeného zelí

Co potřebujeme:

0,7l sklenici zelí

250g tvarohu

1 střední cibuli

5 lžic kečupu

5 lžic nebo větší sáček tatarky

200g měkkého salámu (šunkový, výrobní)

 50- 100g pikantní sterilované papriky či kozí rohy - nemusí být!

Co s tím? snad ani ten postup nemusí být, ale jen tak pro formu :

Překrájíme sterilované červené zelí na jemno (když nemáme červené, dejte bílé, když nemáte ani bílé, dejte jako já, bílé zelí s červenou řepou :-) ), nemusí být ani celá sklenice, tak 6dcl postačí. Přidáme tvaroh, na jemno nakrajenou cibuli, kečup, tatarku a na nudličky nakrájený salám. A vše promícháme. Pro pikantní chuť přidejte najemno nakrájenou nějakou pikantní sterilovanou papriku nebo kozí rohy, ale nemusí být. Všechny ingredience jsou spíše od oka, dle chuti.

No a pak mažeme silnější vrstvu (ať se toho zbavíme), na čerstvý chleba nebo veku, přeložíme kolečkem šunkového salámu a ozdobíme vajíčkem.

                     Dobrou chuť ! ! !

Ps: Proč právě zelí s červenou řepou? Protože sem ji zavařil hodně, tak ať se toho zbavuju. :-)

Ale výsledná chuť mne velice překvapila, proto posílám dál ...

                                  Váš BURDA

 

Náhledy fotografií ze složky Pomazánka z červeného zelí

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář