Mexický guláš alá Adamburda
asi 6-8 porcí
Potřebujeme:
3 cibule
2-3 papriky
5rajčat
3lepší klobásy
1vepřovou konzervu
2 chilli papričky
pálivý kečup
4plechovky,nebo půl kila fazolí
2 masoxy
sůl a koření (paprika pepř majoránka)
chlebovou strouhanku na zahuštění
A co teď s tím?
Nakrájíme a osmahneme cibulku,přidáme nakrájené klobasy na kostky,osmažíme,přidáme nakrájenou papriku a rajčata a trošku vody a podusíme do měkka.Pak přidáme najemno nakrájenou chilli papriku,konzervu,fazole (ty co jsme si do měkka uvařili sami,přidáme i s vodou) , kečup a vývar s masoxů.Okořeníme podle chuti.Vaříme do správné gulášové konzistence,zahušťujeme chlebovou strouhankou.
A jak podáváme?
1.klasicky s chlebem a posypeme cibulí
2.jako přiloha jsou kolínka,porci ozdobíme volským okem.mřížkou s kečupu,strouhaným sýrem,obložíme rajčaty,sterilovanou okurkou či kvašakem.Úplně nejlepší je tam dát všechno.(obr.č.1)
3.promícháme dávku guláše s kolínkama a nazdobíme stejně.Toto je varianta tzv. "lžičková",pro ty co neumí jíst příborem.(obr.č.2 )
Náhledy fotografií ze složky Mexický guláš alá adamburda