Kvasnicová pomazánka podle babičky
Opět je tu rychlá pomazánka, kterou mnozí nejedí jen kvůli názvu kvasnice. Naučila mne ji moje babička a pro ty fajnové šňupáčky - jsou to v podstatě jen taková vyšperkovaná smažená vajíčka...
Bývala to obměna večeří, s tím, že strouhanka s mlékem v podstatě ještě nadstavila množství vajec a kvasnice tomu dávají takovou pikantní chuť.
Nevěříte? Tak zkuste.! Tu 20 korunu nákladů snad utáhnete ... :-)
Potřebujeme:
kvasnice - kostku nebo dvě - dle chuti
3 vejce
1 cibuli
olej
1 dcl mléka
3 -4 lžíce - nebo hrst strouhanky
1 lžíci plnotučné hořčice
sůl , mletý pepř,drcený kmín
a něco zeleného - nať petrželky, pažitky, cibulky....
Jelikož je to lehce upravený recept podle chlapa, opět na přípravu použijeme jediný kus nádobí a tím je kastrolek. Nakrájíme najemno cibuli a zesklovatíme na oleji. Pak k cibuli nadrobíme kvasnice, dle chuti, já dávam kostku, přidáme trochu drceného kmínu a necháme to s cibulkou pěkně rozvařit, až voní po hříbkách - jak říkávala babička. Jak směs začne houstnout, přidáme mléko a do něj rozťukneme tři vejce a rozmícháme. Jak kašička začíná vřít, přidáme strouhanku, osolíme, opepříme a vše smažime do polotuhé konzistence. Odstavíme, přidáme lžíci hořčice, a trochu té zeleně na pestrost a dokořeníme ... No a to je všechno.
Maže se teplé na čerstvý chleba a zapíjí se mlékem, ale pomazánka je dobrá i za studena...
Dobrou chuť!
Náhledy fotografií ze složky Kvasnicová pomazánka podle babičky