Burdovy moravsky špagety
Tak tu zas po čase mám pro Vás tip na rychlou večeři. Není to nic světoborného, možná Vás k vyzkoušení zaujmou trochu nezvyklé ingredience. Nesnažte se v tom hledat chuť italskych špaget, tohle je spíš po našem - špagety se zeleninovou směsí ... :-)
A co potřebujeme? (na 4 porce)
0,7 l sklenici domácího leča,
2 stroužky česneku,
1 plechovku velkých tmavých fazolí,
1 dobrou klobásu,
1decl vody,
1dcl kečupu,
trochu feferonkové pasty nebo chilli - dle chuti,
2 vejce,
špagety,
lžíci oleje,
sůl,
oregáno,
kmín, šalvěj, bazalku, rozmarýn - po špetkách dle vlastní chuti, zásob a výběru ...
Příprava je rychlovka.
Dáte vařit osolenou vodu na špagety, s lžíci oleje a dále uvaříte špagety dle návodu na obalu.
Do kastrolu vylijete sklenici leča, přidáte vodu, kečup, fazole, nakrájenou klobásu, chilli pastu,najemno nakrájený česnek a koření dle chuti, ale oregáno by chybět nemělo ....
Vše nechame zavřít a pak do směsi nalijeme dvě rozšprudlované vejce a dále chvilku kvedláme v hrnci, ať se nezdrcnou. Vše necháme asi 10 minut povařit, což je asi i doba, kdy už cedíme špagety.
A servírujeme ...
Dobrou chuť !!!!!!!!
Váš "polreichobabica" BURDA :-)
Náhledy fotografií ze složky Burdovy moravsky špagety
Mňam.....
tomulka,18. 5. 2014 11:36